Hulya Asenova-Ilieva: ”Det är en fantastisk bransch”

Hulya Asenova-Ilieva behövde en förändring i livet och vändningen för henne blev att lämna sitt gamla jobb som nagelskulptör för fastighetsbranschen. Tanken kom till henne när en svägerska berättade om sitt fantastiska jobb för henne. Detta fick henne att ta steget och söka sig till Fastighetsakademin

– Efter en härlig blandning av tekniska, juridiska och ekonomiska kurser gjorde jag mitt examensarbete på teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren i Göteborg och efter det erbjöd de mig ett jobb som projektledare, säger hon.

Skoltiden blev viktig för henne då självförtroendet som hade fått sig en törn, kom tillbaka. Idag är hon glad att hon vågade ta steget och framför allt stolt över den resa som hon gjort tack vare Fastighetsakademin. Nu vill hon inspirera andra att gå samma väg som hon gjorde och våga satsa på sig själva.

– Det är en fantastisk bransch och det är kul om det kommer in fler unga tjejer. Jag hoppas jag kan inspirera andra till att göra samma resa som jag gjort, säger hon.

Så blev Kristin Lövendahl årets fastighetsförvaltare

Kristin Lövendahl utnämndes tidigare i år till årets fastighetsförvaltare i kategorin Bostad. Kristins resa till denna ärofyllda titel tog sin början tack vare att en bekant tipsade henne om yrkeshögskolan Fastighetsakademin i Göteborg.

­– Utbildningen var bra och den gav oss en stabil grund att stå på, det bästa var det breda kontaktnätet som man fick, säger hon.

Efter utbildningen fick hon, från en klasskompis, tips om ett vikariat som fastighetsförvaltare på SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB. Där hon fortfarande är kvar efter fem år. En av de stora fördelarna med jobbet är att en dag inte är den andra lik enligt Kristin.

– Man kan ha en plan för dagen men det är ett så omväxlande yrke att det är svårt att följa den helt. Det dagliga arbetet består av kundmöten, samordning av driften i fastigheten, besiktningar och mycket annat samtligt som det kan dyka upp akuta åtgärder som måste tas om hand säger hon.

Idag är hon glad att hon bytte bana i livet, från hudterapeut till fastigheter. Samtidigt säger hon att hon fortfarande har användning för mycket av det hon lärde sig i det yrket.

– Jag arbetade mestadels med försäljning under min tid som hudterapeut och den erfarenheten vad gäller kundkontakt har jag nytta av idag, att kunna hantera människor och vårda relationer är en stor del av yrket, säger hon.

Fastighetsakademin | 031 – 734 11 60 | J A Wettergrens gata 14 – 421 30 Västra Frölunda | info@fastighetsakademin.se

Har du några frågor eller funderingar?

Ring oss på 031-734 11 60 eller mejla info@fastighetsakademin.se