Sagt om oss

Recensioner från studenter

Ny regi

”Nu när skolan återigen blir ägd av branschen igen så kommer det att lyfta skolan. Det är en skola med engagerade lärare som gör sitt bästa för att du ska lära dig så mycket som möjligt. Kan varmt rekommenderas”
4/5 Li, 2016-10-27

Bra utbildning som ger jobb.

”När jag gick utbildningen till Drifttekniker så var den 2,5 år, och det var 2,5 år som verkligen var väl spenderade. Det gav jobb direkt och utbildningen är eftertraktad i branschen. Det som mellan 06-08 kallades för drifttekniker utbildning är att likna med Fastighetsingenjör idag.”
4/5 JH, 2016-10-27

Varma rekommendationer

”Bra utbildning med lärorika kurser och lärare som engagerar till utveckling. Kan varmt rekommendera utbildningen till andra som vill jobba inom fastighetsbranschen.”
5/5 Lina, 2016-10-25

Kanon utbildning

”Jättebra utbildning med bra lärare och intressanta föreläsningar. En bra väg in i fastighetsbranschen.”
4/5 John, 2016-10-25

Stor bredd och intressanta kurser

”Utbildningen höll hög kvalitet, stor bredd och intressanta kurser. Vi läste bland annat kurser inom juridik, VVS, styr- och reglerteknik, fastighetsekonomi, investeringskalkylering med mera. Utbildningen ger stor möjlighet att få arbeta i fastighetsbranschen då det är stor brist på personal.”
5/5 Christina, 2016-10-25

Mycket bra utbildning och bransch

”Jag tycker alla som är sugna på att arbeta i fastighetsbranschen skall söka denna utbildning. Finns mycket stora möjligheter!”
5/5 Tobias, 2016-10-24

Bra kurser

”Jag är nu färdig med min utbildning på fastighetsakademin och är nöjd med valet av skola. Tiden har varit lite turbulent under våran utbildning, men vår skolgång har sluppit bli lidande av ägarbytet. Kurserna vi har läst är relevanta för utbildningen och jag tror att man kommer att få användning av det mesta i det kommande arbetslivet.”
4/5 Elev, 2016-10-24

Relevant utbildning i en spännande bransch

”Fastighetsakademin är en bra skola, mycket tack vare engagerad personal och ett nära samarbete med branschen. Föreläsare som är aktiva i relevanta företag ger utbildningen en tyngd och en verklighetsförankring. Jag har fått en bra utbildning som omgående gett mig ett stimulerande och utmanande jobb där jag dagligen möter både fastigheter och människor.”
4/5 Magnus Möller, 2016-10-24

Fastighetstekniker

”Läste till Fastighetstekniker på Fastighetsakademin år 2009 och fick jobb som Drifttekniker nästan direkt efter att utbildningen var avslutad. I stort sett en bra utbildning med teori och praktik varvat och ett stort engagemang i från lärare. Efter att ha arbetat på ett av Sveriges största fastighetsbolag ett tag nu så inser jag också att Fastighetsakademin har ett väldigt gott anseende i branschen vilket i sin tur skapar fina möjligheter till både praktikplatser och ett framtida jobb. Kort och gott så är jag väldigt nöjd med mitt val av utbildning!”
4/5 Anna, 2016-10-24

En språngbräda in i fastighetsbranschen

”En bra och trevlig utbildning som varvas med mycket praktik. Fick jobb som drifttekniker direkt efter avslutat utbildning. Rekommenderas!”
5/5 Tidigare student 2007-2009, 2016-10-24

Bred utbildning med hög kvalitet!

”Jag tog examen i våras (2016) och lämnade med mycket nya kunskaper och ett stort kontaktnät! Detta på grund av en variation av både bra lärare och bra praktikplatser (LIA). Skolan har bra rykte och jag fick jobb direkt efter examen. Jag är mycket nöjd med min utbildning och nu när skolan är i goda händer av fastighetsbranschen känner jag att jag verkligen kan rekommendera andra att söka!”
5/5 Jessica, 2016-10-24

Fantastiskt!!

”Började studera på FA, hösten 2015 och är alltså snart färdig. Jag har bara positiva erfarenheter från skolan. Detta är en skola där man verkligen är mån om att de studerande får valuta för den investering de gjort och ser därför till att man verkligen lär sig. Jag har upplevt ett enormt engagemang från lärarna, och då i synnerhet från Dennis Hultman, men även från de andra.”
5/5 Thobias, 2016-10-23

Utbildningen som gör dig efterfrågad

”Utbildningen har varit en bra investering för mig med väldigt hög avkastning. Jag har idag ett intressant, stimulerande och omväxlande arbete i fastighetsbranschen. Den här utbildningen leder till att du blir eftertraktad. Fastighetsakademin har ett mycket gott renommé och många av de som idag sitter på ledande och anställande positioner har själva gått på skolan vilket underlättar väldigt mycket.”
5/5 Peter Svensson, 2016-10-21

Bred utbildning med många möjligheter!

”Under mina studier på Fastighetsakademin har jag inte bara fått en väl genomarbetad, bred och verklighetsförankrad utbildning utan även kommit i kontakt med många aktörer i branschen. Dels genom engagerade föreläsare men även genom eleverna själva. En kombination som lägger en god grund på arbetsmarknaden och för framtida yrkesroller.”
4/5 Rosalie Lyrehed, 2016-10-21

Utbildning som leder till jobb

”Jag har läst till fastighetsförvaltare vid Fastighetsakademin i 1,5 år, studier som ger både bred och djup kunskap om fastighetsbranschen. Med kontakter från branschen både som föreläsare och bl.a. genom studiebesök är det lätt att få en nära bild av branschen. Nu går jag ut utbildningen med jobb, tack!”
4/5 Simone, 2016-10-21

Ny regi!

”Engagerad lärare som vill att du ska lyckas. Och med tanke på att branschen nu har köpt tillbaka utbildningen så kan jag varmt rekommendera den.”
4/5 Li Clarke, 2016-10-21

Drift- och fastighetstekniker

”En rolig och nyttig utbildning där kurserna känns relevanta för framtida yrkesroll. Kunniga lärare, speciellt Dennis och Peter, som är engagerade i att hjälpa till så att man förstår. När man är ute på praktik (LIA) märker man hur mycket folk i branschen som kommer från Fastighetsakademin och att den är väl ansedd. Rekommenderas!”
5/5 Mia, 2016-10-21

Väl investerad tid

”Jag gick ut Fastighetsakademin 2009 efter 2,5 års studier till Fastighetsförvaltare. Under utbildningens gång så fick jag både teoretisk utbildning varvat med praktisk ute på diverse fastighetsföretag. Detta ledde i sin tur till både kontakter inom branschen, extrajobb och senare erbjudande om fast anställning. Idag jobbar jag med kommersiella fastigheter på ett mindre fastighetsbolag och kan starkt rekommendera fastighetsbranschen och att investera ett par år i Fastighetsakademin.”
5/5 Evelina Davidsson, 2016-10-20

Jobb direkt

”Jag läste till fastighetsförvaltare på Fastighetsakademin 2015-2016. Vi läste kurser inom projekt, teknik, ekonomi, miljö och juridik. Generellt kan man säga att de föreläsare som höll i de olika kurserna var mycket bra. Flera av föreläsarna arbetade inom respektive område och var inhyrda som konsulter och några hade tidigare arbetat inom sitt område. Det är stor skillnad mot högskolan där det finns föreläsare som aldrig har sett verkligheten. När det var tre månader kvar av utbildningen började jag att söka jobb. Det första jobbet jag sökte var som fastighetsingenjör och jag fick det. Jag slutade skolan en fredag och måndagen efter hade jag en fast anställning på ett nytt jobb!”
4/5 Magnus, 2016-10-20

Fastighetsakademin

”Jag tar min examen som förvaltare vid skolan nu i höst. Redan före avslutad utbildning har jag fått ett jobb i branschen, vilket tyder på att utbildningen är relevant och att det finns ett behov av arbetskraft på marknaden. Utbildningen ger dig en bred och stabil grund för vidare utveckling i din yrkesroll. Undervisning består till stor del av konsulter från branschen vilket jag tycker är bra då man får kunskaper direkt hämtade från arbetslivet. Rekommenderar starkt utbildningen.”
4/5 Petter Vikenborg, 2016-10-20

En skola som levererar eftertraktade utbildningar med hög kvalité!

”Fastighetsakademin har länge vart en säker väg in i fastighetsbranschen och jag kan bara instämma då jag och en del i klassen redan fått jobb innan utbildningen är klar. Fastighetsakademin och dess utbildningar är högt ansedda inom fastighetsbranschen, och att skolan nu dessutom ägs av branschen gör att skolan och dess utbildningar fortsatt kommer vara av hög kvalité och dom kommer även fortsatt vara högt ansedda inom branschen. Ett säkert val av skola där utbildningarna leder till jobb!”
5/5 Andrée, 2016-10-20

Utbildning där branschen själv är delaktig.

”Fastighetsakademin har känts rätt sen första introduktionsdagen. Man får framförallt en utbildning med stabil grund, där branschen är med för att påverka och forma framtida behov. Undervisningen bedrivs professionellt med stor engagemang och en vilja att lära ut så att man förstår. Finns intresset? Så finns en dörr till möjligheter. Lycka till med ditt val, jag har gjort mitt och känner att jag kommit till en bransch med ljus framtid. Varierat arbete, teknikfylld tillvaro och stor frihet under eget ansvar gör dagen så mycket roligare.”
5/5 Jonas Berg, 2016-10-20

Fastighetsakademin

”En bra utbildning som har givit mig mycket kunskap om fastighetsbranschen med alla dess olika vinklar som behövs för att kunna arbeta inom den växande bransch.”
4/5 Olof Petersson, 2016-10-20

Bra utbildning som leder till jobb

”Utbildningen till drift- och fastighetstekniker på Fastighetsakademin är en väldigt högt ansedd utbildning inom branschen – det fick jag höra innan jag påbörjade utbildningen och jag kan bara instämma. Vår klass tar snart examen som drift- och fastighetstekniker och jag kan lugnt säga att jag inte ångrar en sekund att jag gick denna utbildning. Det är ett väldigt roligt jobb, ett varierande jobb och framför allt ett självständigt jobb – precis det jag var ute efter. Alla inom branschen känner till utbildningen och skolan, och jag blev själv tipsad att gå den utav just en chef på ett fastighetsbolag. En stor fördel med utbildningen är de 3 praktikperioderna man har, som yrkeshögskola kallas LIA. Det är tre ypperliga tillfällen att skapa kontakter inom branschen och visa vad man går för. Kommer själv från en helt annan bransch så dessa tre tillfällen var oerhört bra tillfällen att knyta kontakter. Jag gör nu min sista LIA på ett företag i Göteborg, och jag kan konstatera att de tre senaste anställda driftteknikerna har gått just denna utbildning på fastighetsakademin. Dom kommer dessutom med all sannolikhet behöva fler drifttekniker på detta företag inom en snar framtid, men ”tyvärr” så har jag redan fått jobb på ett annat företag så det blir att tipsa andra i klassen. Vi börjar dock bli ett gäng som redan fått jobb innan utbildningen är klar, och det säger en hel del – det finns en stor efterfrågan just nu på denna utbildning inom fastighetsbranschen, så passa på! Skolan har funnits länge och har länge vart en säker väg in i fastighetsbranschen oavsett vilken utbildning man gått. Och att skolan nu dessutom ägs av branschen kommer innebära att skolan och dess utbildningar fortsatt kommer vara högt ansedda inom fastighetsbranschen – en säker väg in i branschen. Jag kan avslutningsvis helt uppriktigt rekommendera denna skola och framförallt denna utbildning till drift- och fastighetstekniker. Så låter utbildningen i sig intressant och du tror detta är ett jobb för dig så skulle jag inte tveka att söka!”
5/5 Andrée, 2016-10-20

från lärare till fastighetsingenjör på två år!

”En av de bästa saker jag någonsin gjort: jag gick på öppet hus på Fastighetsakademin. Jag fick chansen och tog den. Genom YH-utbildningen och LIA-praktikerna fick jag såväl nya kunskaper som breda kontaktytor med fastighetsbranschen, och idag tre år senare har jag en ny utbildning, en ny karriär och ett nytt jobb.”
4/5 Filip Anderberg, 2016-10-20

Knivskarp tvärsnittskompetens

”Jag började på Fastighetsakademin nästan helt utan förväntningar, jag hade jobbat några år som fastighetsskötare och visste att jag träffat rätt bransch men fel position. Jag började utbildningen med målet att ta till mig så mycket som möjligt av den kompetens och erfarenhet som lärarna har. Och lärarna vet verkligen hur branschen fungerar och har stor erfarenhet från respektive ämne, personalen ger ett professionellt intryck och både skolan och kurserna präglas av hög kvalité. Det finns en stringens i utbildningsplanen som skapar en helhet utifrån de enstaka kurserna som slutligen bildar en bred kompetens och stora möjligheter. Jag jobbar idag som Teknisk förvaltare på ett av Sveriges största fastighetsföretag och känner att min kompetens från utbildningen är mycket högt värderad såväl bland kollegor som kunder och konkurrenter. Jag kan ibland önska att alla i branschen fick möjligheten att ta del av samma kunskap som Fastighetsingenjörsutbildningen erbjuder. Jag använder fortfarande en stor del av skolans litteratur som stöd i mitt dagliga arbete och uppslagsverk. Jag har dessutom fortfarande kontakt med 3 av de 4 platserna som jag genomförde LIA på. Det kontaktnätet som skolan har spänner närmast över hela landet och är man bara det minsta framåt och intresserad på några av alla de aktiviteter och möten som skolan anordnar med företag så är det lika lätt att få ett stimulerande och välbetalt jobb i valfri del av landet som det är att imponera på vilken bostadsrättsförenings styrelse som helst i ett hus från miljonprogrammet med kunskaper om deras byggnad och fastighet. Mina förväntningar överträffades således med stora mått och jag hade nog inte föreställt mig att värdet på en KY-utbildning kunde vara så stort. I mitt jobb hade sannolikt en 3-årig universitetsutbildning inte vägt tyngre, eftersom att det inte finns någon som riktigt motsvarar denna som är så riktad mot vad företagen i branschen efterfrågar och är så riktad mot behoven. Innan utbildningen var avslutad hade jag skrivit på för en tillsvidaretjänst på företaget som jag senare gjorde mitt examensarbete hos. Detsamma gäller för flera av mina klasskamrater. Jag är därmed mycket nöjd med den investering jag gjorde på 2 år och kan varmt rekommendera andra att söka utbildningen som är intresserade av att jobba med fastigheter och människor alternativt det ena eller andra. Idag har jag en tjänst som jag trivs med och mycket stora möjligheter till utveckling och dessutom förhandlingsövertag med hjälp av min examen.”
5/5 Erik Fernroth, 2016-10-20

Överlag bra med lite rörig struktur

”En mycket bra utbildning med väldigt kunniga lärare, framförallt Dennis Hultman och Peter Karlsson. Det var en rörig period med bristfällig information till oss studerande, men då skolan nu är under nytt och bättre styre är jag övertygad om att detta inte kommer upprepas. Utbildningen är kompakt och ger en mycket god grund för att man ska kunna ta sig ut i arbetslivet och vidareutvecklas där.”
4/5 NRT, 2016-10-20

Fastighetsförvaltare

”Mina studier på fastighetsakademin gav mig en trygg grund att stå på inför arbetslivet. Skolan har kompetenta lärare, konsulter från branschen med bra innehåll i kurserna. Kunde börja ett nytt arbete som fastighetsförvaltare dagen efter examen.”
5/5 Tid. student, 2016-10-19

Relevant utbildning för mig och fastighetsbranschen

”Detta är en bra utbildning för mig eftersom att jag är intresserad av byggnaders tekniska system och kurserna känns relevanta. Det är bra föreläsare vi har och dom har mycket kunskap inom sina områden, samt pedagogiska. Perfekt också att utbildningen ligger nära fastighetsbranschen i och med skolans kontaktnätverk och LIA.”
4/5 Dennis Andréasson, 2016-10-19

Nyckeln till min fastighets-karriär

”Tack vare min utbildning till förvaltare på Fastighetsakademin har jag fått en mycket bred kunskap och känner mig trygg i att ge mig ut i arbetslivet. Jag har redan innan avslutad utbildning blivit headhuntad vilket visar på hur många möjligheter som öppnas för mig som student efter att ha läst på Fastighetsakademin!”
5/5 Sara Almqvist, 2016-10-19

EFTERFRÅGAD YRKESROLL

”Drift och fastighetstekniker är det stor efterfrågan på i bygg- och fastighetsbranschen. Min uppfattning är att man kan tillgodogöra sig en mycket bred kunskap som är relevant för både moderna teknikfyllda fastigheter samt det äldre fastighetsbeståndet. Skolan är dessutom trevlig att vistas i och har mycket kompetenta och trevliga lärare. Med ett starkt eget angagemang ihop med denna utbildning lär man ej sakna arbete!”
5/5 Kristoffer, 2016-10-19

Kanobbra utbildning

”Jag gick på Fastighetsakademin för många år sedan och har nu arbetat många år i branschen. En toppenutbildning och en väldigt rolig bransch att arbeta i.”
5/5 Peter Johansson, 2016-10-18